Borrekuilstraat 50 6163 AE, Geleen Nederland

+31(0)46 475 5135

Missie en visie

Iedere moslim moet als hoogste doel stellen: het behalen van de grootste beloning, namelijk het Paradijs “Djenna el Firdous”. Om dit te behalen dienen we vele goede daden te verrichten, die divers en wijdverspreid zijn. Vanuit Markaz al Houda maken we een aanzet om de faciliteiten aan te bieden die verder gaan dan slechts het verrichten van het dagelijkse gebed.


Vele moskeeën zijn in Nederland opgericht slechts voor het verrichten van het dagelijkse gebed. Echter leert de islam ons dat “het huis van Allah (swt )” meer inhoudt dan alleen het verrichten van het gebed. Een gebedshuis heeft meer taken te vervullen, namelijk;

  • Een gebedshuis; Het verrichten van de vijf dagelijkse gebeden, het verrichten van het vrijdagsgebed en de gebeden van de twee islamitische feestdagen. 
  • Een sociaal ontmoetingscentrum; Een ontmoetingsplaats voor jong en oud, man of vrouw, waar verschillende aspecten besproken en behandeld kunnen worden. Denk hierbij aan vergaderingen, ontspanning, cursussen, sporten en nog veel meer.
  • Een ziekenhuis; Mensen die psychisch zwaar belast worden, of persoonlijke problemen hebben, kunnen in de moskee terecht voor hulp.
  • Een school; Kennis is wijsheid, en wijsheid leidt tot succes. Daarom bieden wij verschillende lessen, cursussen en trainingen. Denk hier aan islamitische lessen zoals godsdienst en Arabsiche taallessen, maar ook bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding, Nederlandse taallessen, integratie en computerlessen.
  • Een vraagbaken; Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en kunnen in hele vervelende situaties verzeild raken. Een moskee staat open om mensen aan te horen, en hopelijk ook verder te kunnen helpen. En dat kan op ieder willekeurig gebied.

Onze missie als bestuur van Markaz al Houda is om al deze faciliteiten te kunnen bieden gebaseerd op de Quran en de Sounnah. 

 

Null

Moskee Geleen

Borrekuilstraat 50, 6163 AE, Geleen
Limburg, Nederland

  • Tel: +31(0)46 475 5135   Fax: +31 (0)46 888 22 20
  • E-mail: info@alhouda.nl
  • IBAN: NL05ABNA0463052668   BIC: ABNANL2A
  • Kamer Van Koophandel Nummer: 41070502

 

Live Gebedstijden Geleen

Fajr 03:04
Shurooq 05:18
Dhuhr 13:41
'Asr 18:02
Maghrib 21:57
'Ishaa 00:00

Naar de volledige Gebedskalender? Klik hier!

Nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de moskee?

Vul dan hieronder je e-mail adres in.