Borrekuilstraat 50 6163 AE, Geleen Nederland

+31(0)46 475 5135

Mediacircus bij Markaz al Houda

Naar aanleiding van een tweet van Ibrahiem Wijbenga hebben nieuwszenders bloed geroken. Althans, dat dachten ze. Kijk even met ons mee naar de onjuistheden waarmee de media haar kijkers en lezers mee voor de gek probeert te houden:

http://www.telegraaf.nl/…/__15.00_-__Jihadprediken_mag____.…

De nieuwslezer heeft het over grote onrust in het Geleense. Los van het feit dat vrijwel nog niemand op de hoogte is van zijn komst en vrijwel nog niemand hem kent in woord, dan wel in persoon , heeft iedereen zijn mening al geformuleerd. Daarbij heeft de moskee niemand uitgenodigd, en is dit via de jongerencommissie gegaan. 
“Jihad prediken mag” als titel. Wij hebben geen idee waar zoiets zou mogen, laat staan in Markaz al Houda te Geleen, waar zulke zaken uit den bozen zijn. Verder zegt mevrouw dat de meningen verdeeld waren over zijn komst. Kinderen van 15 en 17 jaar worden gevraagd te reageren voor de camera. En een zeer gewaardeerde bezoeker die de spreker abu Hafs niet eens kent. Dus wat was verdeeld? Het niet kennen van deze spreker, of de verbazing van een cameraploeg, welke inhoudelijk de belachelijkste vragen stelden aan de voorbijgangers?

Nieuwsartikel in the Post:
http://regio.thepostonline.nl/…/ophef-om-komst-haatpredike…/

Een foto van, volgens ons, een moskee in Indonesië. Wederom de valsheid dat de moskee de spreker heeft uitgenodigd en dat er onder de moslims onrust heerst bespreken we later in dit bericht.

Nieuwsartikel van 1Limburg:
http://www.1limburg.nl/komst-haatprediker-zorgt-voor-onrust…

Nieuwsartikel van Sittard Geleen nieuws:
Ibrahim Wijbenga zet zich in tegen radicalisering en terrorisme. Zo ook 99,9% moslims in Nederland. Wie is er tegen onrecht en het radicaliseren van een geloof dat rechtvaardigheid, liefde en barmhartigheid in haar fundamenten heeft? En dan zou het moskeebestuur geen zelfreinigend vermogen hebben? Dit zijn nog al behoorlijke aantijgingen van een man, die het hele bestuur nog niet gezien heeft, dan wel enige vorm van communicatie heeft gehad met dit bestuur. Uiteraard staan we altijd open om met verschillende partijen aan tafel te zitten, maar dan moet er wel met feiten gesproken worden.
Daarbij was het bestuur niet bereid om te reageren. Onzin. Op donderdag 2 april om 19:20 kregen wij een sms binnen met het verzoek te reageren, anders zou er gepubliceerd worden dan wij niet bereid waren om een reactie te geven. Op donderdag 2 april om 20:00 kreeg de krant haar reactie. Nog geen 40 minuten later. Haastige spoed........ foute publicatie!

Het bestuur is na de aantijgingen aan het adres van de heer Abu Hafs zich gaan verdiepen op het internet. Tot op heden kunnen wij geen enkel bewijs vinden, wat de journalisten aanhalen, dat Abu Hafs affiniteit heeft het Jihadistische gedachte goed. Sterker nog, hij spreekt zich uit daar tegen te zijn. Maar wij zijn ook maar mensen en kunnen fouten maken. Een ieder die wel lastend bewijs heeft tegen deze spreker, kan deze aan het bestuur richten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Abu Hafs heeft ook kenbaar gemaakt met een ieder te willen spreken vanuit de gemeente, dan wel vanuit de veiligheidsdiensten. Daaruit moet dan maar blijken of deze spreker uitnodigt tot het aanzetten van haat.

Een haatprediker? Wie stelt bewijst. We hebben tot heden nog geen enkel bewijs gezien van de kranten en nieuwszenders over zijn haatacties. Dus wij als bestuur wachten de bewijzen vol smacht af. Mocht blijken dat er schuld bekend moet worden, dan zullen wij ons beleid doorzetten en afzien van zijn komst. Maar mocht blijken dat hij niets ermee te maken heeft, dan moet de media zich diep schamen en zullen wij de lezingen doorzetten. Het thema van de conferentie? Kreeg terug tot je Heer. Transparant? Tuurlijk. Alles wordt live uitgezonden en opgenomen. Niemand die hier wat te verbergen heeft, behalve een paar sensatiezoekers die targets dienen te behalen.

Laten we met zijn allen open blijven staan voor een goed gesprek, en iedere twijfel of beschuldiging goed onder de loep nemen.

 

We wensen iedereen veel liefde en leiding toe.

Moskee Geleen

Borrekuilstraat 50, 6163 AE, Geleen
Limburg, Nederland

  • Tel: +31(0)46 475 5135   Fax: +31 (0)46 888 22 20
  • E-mail: info@alhouda.nl
  • IBAN: NL05ABNA0463052668   BIC: ABNANL2A
  • Kamer Van Koophandel Nummer: 41070502

 

Live Gebedstijden Geleen

Fajr 03:35
Shurooq 05:35
Dhuhr 13:35
'Asr 17:48
Maghrib 21:29
'Ishaa 23:21

Naar de volledige Gebedskalender? Klik hier!

Nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de moskee?

Vul dan hieronder je e-mail adres in.